Lower Common South Lower Common South Lower Common South Lower Common South Lower Common South Lower Common South Lower Common South Lower Common South Lower Common South Lower Common South

Lower Common South

Putney

This house is a wide Edwardian villa and its situation, between a large common and expansive rear gardens is true rus in urbe. Its internal layout however was unsuited to the life of a young family. We enlarged the rear rooms by extending into the garden, formed an internal cross-axis for increased special flow and introduced full height French doors. These admit light and give an orangerie character to the dining room. Details are a balance of in-period and this-period. A large new basement provides a playroom, utility and plant rooms and a staff flat.

The rear elevation treatment mediates between the different floor levels and forms a cohesive elevation to the magnificent rear garden.