The Vineyard The Vineyard The Vineyard The Vineyard The Vineyard The Vineyard The Vineyard The Vineyard The Vineyard The Vineyard The Vineyard

The Vineyard

Richmond

A long, low pavilion forms the garden’s western perimeter, just touching the listed house and contrasting sensitively with existing structures. Iroko cladding is both solid and screen, filtering views into and out of the building through glass walls. Dark grey metalwork provides contrast and a green roof environmental advantages.

The internal spaces are flooded with natural light and allow a close connection to the garden, changing skies and the sun’s passage. There are long internal vistas beside three service cores and very generous column-free, high volumes. Materials include stone, marble, teak and mosaics, all forming a cohesive whole.

The swimming pool has an openable roof and rising floor allowing transformation into a room for games, parties and cinema. A sophisticated lighting installation creates dramatic sculptural experiences.